Menu
Gratis levering vanaf €100,-

Garantie en defecten

Mijn artikel is defect!

Dat is vervelend! Maar we zorgen graag voor een passende oplossing. Binnen de garantieperiode kan je defect artikel probleemloos omgeruild worden voor een nieuw exemplaar. Contacteer daarvoor onze klantendienst. We helpen je graag verder!

Binnen de garantievoorwaarden hoef je niets te betalen voor een omruiling. Buiten de garantieperiode ligt de kost voor een herstelling of omruiling volledig bij de klant. Geraak je er niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantendienst.

Wat zijn de kosten van de reparatie van mijn artikel?

firediscounter.be doet geen reparaties. Binnen de garantieperiode ruilen wij het defecte artikel om voor een nieuw exemplaar.

Heb ik bij Firediscounter.be garantie op mijn artikelen?

Ja, voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt minstens de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer je een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, bieden we je zo snel mogelijk een passende oplossing. Afhankelijk van het artikel doen wij dit door omruiling of terugbetaling.

Naast de wettelijke garantie geldt voor bepaalde artikelen de fabrieksgarantie. Een fabrieksgarantie is een extra garantie die wordt gegeven door de importeur of fabrikant. De fabrikant of importeur kan zelf voorwaarden stellen aan deze garantie. Ook is de garantieduur afhankelijk van de fabrikant. Meer informatie over de fabrieksgarantie vind je in de documentatie van het artikel en op de productpagina.

Wat is het garantiebewijs van mijn artikel?

Bij firediscounter.be geldt je factuur als garantiebewijs. Het is mogelijk dat er bij je bestelling een garantiekaartje van het merk wordt meegestuurd. Dit kaartje is niet het garantiebewijs en hoeft niet bewaard te worden. Als je in de toekomst aanspraak wilt maken op de garantie, gebruik hiervoor dan de factuur van je bestelling.

Hoe weet ik wat de termijn van de fabrieksgarantie is van mijn artikel?

Als de fabrikant bovenop de wettelijke garantie ook een fabrieksgarantie voorziet, dan vind je de termijn van de fabrieksgarantie terug in de meegeleverde documentatie van de fabrikant.

Firediscounter.be leeft de conformiteitseis uit de Wet betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming na. Wij staan voor kwalitatieve, CE-gecertificeerde en goedgekeurde artikelen. Je mag verwachten dat een door ons geleverd artikel naar de redelijke verwachtingen functioneert. Mocht je artikel defect raken, dan kun je natuurlijk ook op ons rekenen. De Belgische wetgeving voorziet immers dat elk product 'deugdelijk' moet zijn, op basis van de verwachting over de levensduur van elk product.

 

Terug naar onze bestelhulp